SmartArkivering

Om smartaflevering

Bag hjemmesiden står Aarhus Stadsarkiv, og vi har lavet denne service for at gøre det lettere og hurtigere for almindelige borgere at aflevere digitale filer til byens arkiv.

Gennem denne service kan du aflevere næsten hvilken som helst fil, som du synes har et kulturhistorisk indhold, OG som du har ret til at aflevere til Stadsarkivet og efterfølgende måske få formidlet via eksempelvis internettet (læs mere under punktet 'Vilkår for uploads').

For at hjælpe til med bevaringen af dine filer, vil du blive bedt om at beskrive dem med nogle centrale informationer (tid, sted, indhold) inden du trykker på 'Aflever fil(er)'. Nogen tid efter aflevering vil vi gennemgå dine filer, og sende dig en mail med information om, hvad der er sket med dem.

Adgangen til servicen sker med NemID - både for at sikre siden mod det allestedsnærværende spam, men også for at strømline hjemmesiden med de mere overordnede krav til offentlige myndigheder om digital selvbetjening.

Siden er udviklet med konsulenthjælp fra Statsbiblioteket og støttet med projektmidler fra Center for Bibliotek, Medier og Digitalisering.

Prøv det! Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt os endelig via mail eller telefon. Du er naturligvis også velkommen til at komme forbi på læsesalen for at høre nærmere.

Aarhus Stadsarkiv
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C

Tlf.: 89404800
Mail: stadsarkiv@aarhus.dk

Aarhus Stadsarkiv, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C
Tlf. +45 89 40 48 00, E-mail: stadsarkiv@aarhus.dk
Tilgængelighedserklæring